Skip to content

Koffie

Onze koffiebonen komen van over de hele wereld. Die variatie maakt onze koffiemelanges uniek en dat is puur genieten van de volle smaak.

Wij mengen de diverse koffieboonrassen tot de vijf Volle Smaak Koffie melanges die elk hun specifieke smaakkenmerken hebben: Perfect Classic, Perfect Strong, Perfect Mild, Perfect Roast en Perfect Organic.

In de branderij vindt het branden van al onze melanges plaats. Dit gebeurd op een traditionele manier in een trommelbrander van Probat. Bij elke charge wordt er 100 kilo gebrand en daarna beoordeeld door de keurmeester, een vakman met oog voor details die topkwaliteit kenmerkt.

Onze koffie is Rainforest AllianceFairtrade en biologisch gecertificeerd. Je vindt deze keurmerken op onze verpakkingen terug.

coffee-grains

Rainforest Alliance

Volle Smaak Koffie is afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages die de natuur helpen beschermen en bijdragen aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de lokale boeren.

Fairtrade

Volle Smaak Koffie heeft ook een Fairtrade gecertificeerde koffie. Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst.

Biologisch

Volle Smaak Koffie heeft ook een biologische koffie in het assortiment. Biologisch betekent dat er tijdens het telen geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest en er alleen natuurlijke methoden zijn toegepast om de bodem vruchtbaar te houden.

Perfect Blends

Vol van smaak dus vol genieten

Volle Smaak Koffie is een volmaakte koffie ontstaan vanuit een ambachtelijke traditie waarin puurheid en echtheid centraal staan. Een koffie die je laat genieten in al haar verschijningsvormen. Kortom een koffie zonder opsmuk maar tegelijkertijd van de allerhoogste kwaliteit.